U organizaciji Bunjevačkog kulturnog centra „Lemeški Bunjevci“ u Svetozar Miletiću je, u nedilju 01. avgusta održana Lemeška bunjevačka Dužijanca.

DSC09324

Program svečanosti, prema tradiciji i običaju, započo je na liturgijskom slavlju u seoskoj crkvi Rođenja Blažene Divice Marije. Svetu misu Zafalnicu služio je velečasni Antal Egedi na kojoj je blogoslovljen vinac, kruna i kruv od novog žita. Čast da ponesu ova znamenja Dužijance pripala je Bandašici Martini Dujmović iz Svezara Miletića i Bandašu Bojanu Fratriću iz salaša Nenadić kraj Sombora. U ulogi risara u svečanim narodnim nošnjama bili su mladi iz Bojmoka, Čonoplje i Sombora.

DSC09335

Nakon svete mise, za učesnike  i goste lemeške Dužijance pripravljen je prigodan koktel i druženje u sidištu udruženje BKC Lemeški Bunjevci. Posvećen kruv pridat je pridsidniku Izvršnog odbora BNS Branku Pokorniću a blagoslovljen vinac upleten od žitnog klasja primio je Stipan  Budimčević, domaćin udruženja. Prigodne zafalnice učesnicima i svima koji su doprineli realizaciji ovog starog lipog običaja a ujedno i Nacionalnog praznika Bunjevaca uručio je pridsidnik Lemeški Bunjevaca, Stipan Budimčević.

Manifestaciju je podržo Nacionalni savit Bunjevaca a sufinansiro Pokrajinski sekretarijat za upravu, propise i nacionalne zajednice ko i Centar za kulturu Bunjevaca iz Subatice.

 

FOTOGRAFIJE