U subatu, 11. septembra 2021. godine, Bunjevački kulturni centar „Lemeški Bunjevci“ iz Svetozara Miletića održo je sedmu po redu slamarsko-slikarsku koloniju „Lemeška jesen 2021.“ u sedištu udruženja. Pridsidnik udruženja Stipan Budimčević sad već tradicionalno okuplja umitnike slamare i slikare iz Subatice, Bajmoka, Male Bosne , Lemeša i Sombora.

IMG 9d9ef999d0fb5901c6a2c9e03270ea52 V

Na temu salaša i žetve, umitnici su stvarali svoje umitničke slike u slami i bojama, inspirisani bačkom ravnicom. U okviru kolonije, tokom godina, Stipan Budimčević promoviše umitnike slikare, a ove godine posvetio je značaj i mladima. Nikoliko omladinaca učestvovalo je stvarajuć svoje prve ozbiljnije radove.

Nigujemo umitnost u tehnici slame. Dali smo značaj mladima odnosno omladini i dici koja vridno rade i polako stvaraju svoje prve slike“, istako je pridsidnik udruženja Stipan Budimčević.

IMG 8ab2edf0acaccea89db49bf6e25084ab V

Za očuvanje tradicije jednako ko i edukaciju prinošenjem i razminom iskustva susreti umitnika od velikog su značaja. Pridsidnica Odbora za kulturu NSBNM Kata Kuntić istakla je značaj ovaki manifestacije za očuvanje bunjevačkog identiteta, jer slamastvo ko umitnost pridstavlja specifičnost Bunjevaca čime se možemo ponosit i pridstavljat i van naše zajednice.

Umitničku koloniju pomogli su sufinansiranjem, Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose sa virskim zajednicama i Centar za kulturu Bunjevaca iz Subatice.

 

FOTOGRAFIJE