U susret božićnim i novogodišnjim praznicima, u ponediljak, 06. decembra,  Dičija likovna sekcija UG Bunjevačkog kola iz Sombora,  priredila je, u galerijskom prostoru udruženja, izložbu radova sa ovogodišnje 8. Likovne kolonije.

DSC09710

Bila je ovo prilika da se prikaže dvadesetak dičiji radova različite tematike i tehnike. Ozbiljan napridak polaznika sekcije očituje se u sve zrilijem pristupu bojama i crtežima odnosno odgovoru na zadatu temu.

Prilikom otvaranja izložbe, pripremljen je prigodan program na temu božićni praznika i običaja kod Bunjevaca koji su pridstavili mladi iz Čonoplje, članovi bunjevačke sekcije tog sela.

Dolazak Svetog Nikole, popularnog Mikulaša, na dan 6. decembra, tradicionalni je običaj sačuvan u bunjevačkim porodicama koji je Bunjevačko kolo oživelo. Tako je najmlađe članove i goste udruženja, tokom pripredbe, positio Mikulaš i uveselio ji darivanjom slatki paketića.

DSC09692

Radovi najmlađi likovnjaka Bunjevačkog kola mogu se pogledat u prostoru udruženja do kraja miseca a sekcija je otvorena za prijem novi članova.

Svečanim programom i otvaranjom izložbe dičiji likovni radova u Bunjevačkom kolu, priveden je kraju projekat “Kreativne likovne radionice – kolonija i izložba” koji je podržo Grad Sombor po konkursu Lokalnog akcionog plana (LAP-a) program za dicu za 2021. godinu.

 

 

 

FOTOGRAFIJE