12631459 902013543245963 7685851461614220253 n

U subotu 30. januara u organizaciji Bunjevačkog media centra - Sombor održana je Ekološka radionica na temu "OČUVANJA ŽIVOTINJSKIH VRSTA - PTICA STANARICA".

Mladi su imali priliku da se bolje upoznaju sa zaštitom i očuvanjem prirodne sredine koja ih okružuje. Radionicu je vodila diplomirani analitičar zaštite životne sredine Bojana Sretković.

Zdravo je važno podizanje ekološke svisti kod dice i mladih, posebno u ovom društvu di je veoma zastupljena urbanizacija naselja. Kako u ovim hladnim danima ptice teže pronalaze hranu, odlučili smo da im pomognemo našom akcijom. Uz stručnu pomoć dica i mladi pripravljali su hranilice za ptice koje su kasnije postavljene u Park heroja u našoj varoši.

Dica su nuz izlaganje naše gošće mogla čut štogod o pticama koje naseljavaju prirodnu sredinu u kojoj živimo, a imala su priliku da neke od njih vide u samom parku prilikom postavljanja hranilica. Tokom narednih misec dana, članovi BMC zajedno sa dicom obavezali su se da dopune hranilice postavljene u parku, kako bi tokom zimski miseci pomogli pticama da se lakše prihrane i dođu do semenki.

BMC je odlučio da tokom godine nastavi sa Ekološkim radionicama koje će pratiti različite teme, kako bi dica i mladi što više prepoznali značaj i ulogu očuvanja prirodne sredine koja nas okružuje.

 

GALERIJA FOTOGRAFIJA