IMG 1871

U prisustvu članova i prijatelja stranke, Savez Bački Bunjevaca je u Somboru, 13. juna, svečano obilužio deset godina postojanja i uspišnog rada.

Svečanost su svojim prisustvom uveličali pridstavnici kaoalicionog partnera Srpska napredne stranke Zoran Rus i Dragan Popović, zaminik gradonačelnice Sombora, Antonio Ratković, većnik za nacionalne manjine i saradnju sa virskim zajednicama, Silard Janković, član gradskog veća za oblast kulture i obrazovanja, Nemanja Sarač, direktor Gradske biblioteke Vladimir Jerković, pridsidnica NSBNM dr Suzana Kujundžić Ostojić, te prijatelji i simpatizeri stranke.

Članove stranke i goste je najprija pozdravila pridsidnica glavnog odbora stranke u Somboru Miroslava Drvar potsićajuć da u somborskoj varoši Savez bački Bunjevaca obilužava tri godine rada.

Pozdravljajuć koalicione partnere, članove i simpatizere stranke te goste svečanosti, pridsidnik SBB, Mirko Bajić je divaneć o protekloj deceniji postojanja i rada stranke, istako:
Savez bačkih Bunjevaca je jedina ozbiljna i organizovana politička stranka nacionalne manjine koja zastupa interese bunjevačke nacionalne manjine. Deset godina nije dug period. U ti deset godina puno je urađeno ali ostalo je još puno posla koji moramo da uradimo u budućnosti. Ono što želim da istaknem ko najosnovnije zbog čega je i Savez bački Bunjevaca i osnovan ko stranka je da štiti i omogući da se taki uslovi u Republiki Srbiji, našoj matičnoj državi, stvore da mi Bunjevci možemo slobodno da se izjasnimo i da budemo privaćeni ko autohtona nacionalna zajednica u Republiki Srbiji.

To je danas ostvareno zafaljujuć tom što živimo u Republiki Srbiji koju vodi politička stranka – Srpska napredna stranka, koja privaća ravnopravno sve nacionalne zajednice ko građane Republike Srbije i koja otvoreno i bez pogovora prihvata da su Bunjevci autohton južnoslovenski narod. Mi smo u kaoliciji sa Srpskom naprednom strankom i najvažnije je to da smo parlamentarna stranka u Skupšti grada Sombora i Skupštini grada Subotice. To je važno ko što je i važno da se politički nacionalna zajednica organizuje jer samo tako ćemo se mi, sami izborititi se za svoja prava. To nam niko ne može dati – mi to moramo ostvariti, svakako nuz pomoć i podršku prijatelja.“ 

Obilužavanje desete godišnjice postojanja i rada stranke Savaza bačkih Bunjevaca upriličeno je upravo na dan Svetog Antuna, velikog i poštivanog sveca, naročito kod Bunjevaca i kako je istako pridsidnik stranke: „Mi, Bunjevci imamo velikog zaštitnika u ovom svecu i sigurno je da će Savez bačkih Bunjevaca i zafaljujuć tome, opstat, živit i postizat sjajne rezultate!“.

 

GALERIJA FOTOGRAFIJA