Protekle dvi godine Bunjevački media centar vodi redakciju mladi novinara u Somboru koji pišu za list za mlade na bunjevačkom jeziku „Bocko”. Redakcija je  tokom februara miseca imala zadatak da se oproba na terenu kada su u pitanju visti iz Sombora vezane za bunjevačku zajednicu.

DSC05286

Poznati mladi bunjevački umitnik Ivan Vilim imo je svoju  četvrtu samostalnu izložbu u galerijskom prostoru  kulturnog centra „Laza Kostić” u Somboru. Umitnik je tokom protekli godina sarađivo sa Bunjevačkim media centrom iz Sombora kroz dičije radionice. Članovi media centra i mladi novinari odlučili su se da posite izložbu i otkriju kako je radit na terenu.

DSC05274

Izložba „Without Fantasy” pridstavljena je sa deset crteža i deset slika u kombinovanoj tehniki – akril, ulje, kolaž na papiru ili platnu, različiti formata koji sa nastali u protekle tri godine. Urednica likovni programa Tatjana Dimitrijević pozdravila je prisutne i istakla: „Ovo je pokazna vižba jednog izuzetnog talenta i osećaja za boju ko i snažnog osećaja za kompoziciju. To je jasno vidljivo na njegovim velikim formatima. Međutim, čini mi se da su upravo ovi manji formati, radovi na papiru, koji su svedeni, koji su, moglo bi se kasti jedna izvučena suština apstraktnog izraza kroz gest i čitava kompozicija izložbe je postavljena na takav način da ima jedan zanimljiv ritam.”

DSC05277

Ivan Vilim je istako da je cela izložba povezana kroz priču o besmrtnoj umitnosti, di publika triba da uživa u tome što nema predmetnosti, prosto je razlaganje na likovne elemente – oblik, boju, liniju i da svako u suštini vidi nešto što je njemu zanimljivo.

Luka Bošnjak odlučio je da postavi nikoliko pitanja umitniku dok je Ivana Jozić sve to zabilužila kamerom. Intervju sa Ivanom Vilimom objaviće se u časopisu za mlade „Bocko”.