U organizaciji familije Jozić iz Čonoplje, Saveza bačkih Bunjevaca i BKC „Lemeški Bunjevci“, u petak, 24. januara u svečanom prostoru „Sala LUX Rano Jutro“, održano je Čonopljansko „Bunjevačko prelo”. Čonopljani su ovom prilikom ujedno obilužili jedan od četri nacionalna praznika - Dan Velikog prela.

DSC07819

Mi smo veoma zadovoljni. Bitno je da je sala puna, da se ljudi prisete običaja i da se družimo“ - istakla je Ljiljana Jozić, organizator prela.

Prigodan kulturno-umitnički program ulipšali su igrom GKUD „Sombor“ iz Sombora. Lipe stihove čitala je Anja Knežević a šaljive pisme Ružica Parčetić. Dio kulturno-umitničkog programa bio je skeč u izvođenju glumaca amatera iz Čonoplje i Lemeša, autorke Marije Feher. Nuz somborske tamburaše prelo je pismom ulipšala Tamara Babić.

DSC07746

Svečanosti su prisustvovali pridsidnica Odbora za kulturu BNS Kata Kuntić, podpridsidnik BNS Nikola Babić, pridsidnik Izvršnog odbora BNS Branko Pokornić, pridsidnik SBB i podpridsidnik BNS Mirko Bajić, pridstavnici bunjevački institucija i udruženja ko i pridstavnici media. Na prelu su se okupili gosti iz Čonoplje, Svetozara Miletića, Sombora, Bajmoka i Subotice.

Nama je interes i želimo da se ovakve manifestacije očuvaju, jer je to naš bunjevački nacionalni praznik“, kazo je podpridsidnik BNS, Nikola Babić.

DSC07753

Savez bačkih Bunjevaca i ove godine je na poseban način doprineo održavanju Čonopljanskog „Bunjevačkog prela”, darujuć glavnu nagradu na tomboli - žensku biciglu.

Savez bačkih Bunjevaca je prisutan već nikoliko godina od kako se organizuju razne manifestacije i bunjevačke proslave u Čonoplji, i ne samo u Čonoplji nego i u Somboru. Mi sa velikim zadovoljstvom u tome učestvujemo kako bi pomogli vake manifestacije“, istako je pridsidnik SBB, Mirko Bajić.

DSC07873

Posli večere organizovana je tombola s vridnim nagradama. Premiju ženska bicigla otišla je u ruke Katarine Tot.

Tokom večeri organizatori su podsitili goste na tradicionalnu igru kod Bunjevaca iz Čonoplje poznatu ko „jastuk tanc”. Nuz pismu, igru, gosti su se zabavili a utisci će se pričat do sledećeg Čonopljanskog „Bunjevačkog prela”.

Medijski sponzori Čonopljanskog „Bunjevačkog prela” su Bunjevački media centar iz Subotice i Bunjevački media centar iz Sombora.

 


GALERIJA FOTOGRAFIJA